(0)
  • Trenutno nemate proizvoda u korpi.
(0)
  • Trenutno nemate proizvoda u korpi.
(0)
  • Trenutno nemate proizvoda u korpi.
title image

Meukow

Meukow Cognac osnovan je još u 19. stoljeću
a priča počinje 1850.godine.

Priča počinje 1850. godine…

Meukow Cognac osnovan je još u 19. stoljeću, a priča počinje 1850.godine. Kada ruski car Aleksandar II. šalje dvojicu braće iz Silesia Auguste-Christope i Gustav Meukow-a sa naredbom da osiguraju zalihu konjaka za dvor. Nakon nekoliko putovanja i obilazaka odlučili su se za osnivanje komercijalnog ureda u gradu Cognac te kolovoza 1862. godine osnivaju A.C. MEUKOW & CO. 1979. godine Meukow postaje dio Compagnie de Guyenne i nezavisne grupe koju je 1969. osnovao Michel Coste. Od tog trenutka zahvaljujući potpori komercijalne strukture grupe, Meukow Cognac’s nastavio je jačati i razvijati svoj brand. Danas se Meukow distribuira u više od 80 zemalja, a poslom upravljaju Philippe Coste, Michelov sin i dvije sestre, Marie-Laure Brugerolle i Celine Viard.

U našoj ponudi su:

Cognac

Meukow V.S.O.P. Superior Cognac

Za ovaj cognac biraju se najbolji dijelovi destilata koji odležavaju najmanje godinu dana više od tradicionalnih V.S.O.P.-a (najmanje 6 godina). Odlikuje ga izvrsna ravnoteža okusa i tanina iz drveta. Na nosu razvija prekrasne note kandirane naranče, jabuke, šljive i ruža, a u ustima razvija prekrasne note sladića i sve skupa završava notama kave i vanilije. Meukow V.S.O.P. Superior Cognac jedan je od najnagrađivanijih konjaka na svijetu u svojoj klasi.

Cognac

Meukow Vanilla

Suptilna mješavina cognaca Meukow i prirodne arome vanilije. Takav liker pokazuje savršenu ravnotežu moćnog konjaka i nježne i svilenkaste vanilije. Raspon okusa i mirisa ide od nota narcisa, sladića, vanilije i kandiranog voća, a kraj se pretvara u nijanse karamele, badema i cimeta. Pije se s ledom ili u cocktailima i omogučuje novu dimenziju uživanja u cognacu.

Cognac

Meukow Xpresso

Odlična je kombinacija Meukow cognaca i sitno mljevene kave koja se dodaje tokom procesa odležavanja. Takav liker zadržava glatkoću i slatkoću cognaca, ali dovodi do izražaja snažne arome pržene kave , tamne čokolade i gorke naranče. Pije se s ledom, u cocktailima ili u kombinaciji s desertima.

Cognac

Meukow V.S.

Meukow V.S. bazni je cognac destilerije, te ga odlikuje glatkoća i finoća samog alkohola. Blend je cognaca starosti do 5 godina. Na nosu razvija prekrasne note badema, kandirane naranče i sladića, dok u ustima razvija osječaj topline kojeg daje iznimno fini alkohol zajedno sa nježnim notama vanilije, a sve skupa završava okusom sladića i muškatnog oraščića.
Na sajmu destilata u San Franciscu 2016 g. proglašen je kao najbolji cognac na svijetu u svojoj klasi, te je je nositelj duple zlatne medalje za kvalitetu.

Cognac

Meukow 90

Meukow 90 je ekskluzivna selekcija 45% alkohola. Idealan je kao baza za koktele ili samostalnu konzumaciju. Ovu složenu i skladnu mješavinu karakterizira njegova snaga i aromatičnost.

Cognac

Meukow X.O.

Gladak i blag konjak, poreklom iz Francuske, stekao je svoj ugled zahvaljujući jedinstvenom i stalnom kvalitetu. Dolazi u ekskluzivnoj boci sa ugraviranim panterom koji je simbol kvaliteta ovog odličnog konjaka. Predstavlja odličnu harmoniju tradicionalno dva puta destilovanog konjaka, veoma dugog procesa starenja i nevjerovatne mješavine slasnog Crus de Cognac. Posjeduje nevjerovatnu boju vatre i mahagonija sa potpuno čistom i privlačnom strukturom. Osjetiti ćete predivne cvjetne arome jasmina i perunike uz primjesu voćnih nota suhe šljive i breskve. Ukus je veoma čokoladan sa notama vanilije i mirisom ušećerenog voća i Porto vina koje se stapaju sa laganim tonovima muškatnog oraščića i začina, dok ćete u završnici osjetiti note cigare. Konjak stvoren za ultimativno uživanje!

Cognac

Meukow X.O. Grande Champagne

Meukow X.O. Grande Champagne je ekskluzivna mješavina cognaca s položaja Grande Champagne, najboljih CRU (pozicija) u regiji Cognac. Skladan i profinjen, ovaj iznimno dobro izbalansiran cognac odlikuje se kompleksnim voćnim i cvjetnim karakteristikama, tipične za Eaux-de-vie iz položaja Grande Champagne, zaštićene oznake izvornosti. Na nosu razvija note narančine kore, kandirane naranče i šljive, koji se razvijaju u mirise duhana i kože, u ustima zadržava izvrsnu teksturu i napetost, vrlo slatke tanine s osjećajem okusa medenjaka i vanilije. Meukow X.O. Grande Champagne jedan je od najcjenjenijih konjaka u svijetu u svojoj klasi.

Cognac

Meukow Esprit de Famille

Esprit de Famille ili u prijevodu duša porodice Meukow, predstavlja jedinstvenu mješavinu najprestižnijih konjaka iz ove kuće! Predstavlja njihovo najsjajnije nasljedstvo i njihov ponos, stekao je svoj ugled zahvaljujući jedinstvenom i stalnom kvalitetu. Dolazi u ekskluzivnoj boci sa panterom koji je simbol kvaliteta ovog odličnog konjaka. Posjeduje star izgled u čaši sa aromama tamnog tabako mirisa uz primjesu rancio nota, oraha i divnih nota suhog voća. Ukus posjeduje divne note čokolade i narandže sa laganim tonovima irisa i đumbira koje pružaju prijatnu završnicu nakon koje ćete zasigurno posegnuti za još jednom čašom ovog vrhunskog konjaka!

Cognac

Meukow Extra

Izuzetno osjećajan i složen konjak, poreklom iz Francuske, stekao je svoj ugled zahvaljujući jedinstvenom i stalnom kvalitetu. Dolazi u ekskluzivnoj boci sa ugraviranim panterom koji je simbol kvaliteta ovog odličnog konjaka. Otkriva izvor brojnih starih i složenih konjaka koje stručnjaci u svojim podrumima pripremaju do vrhunca. Posjeduje prelijepu čistu boju mahagonija, prožetu laganim nijansama zlatne boje. Osjetiti ćete nevjerojatne voćne arome prožete ušećerenim voćnim notama i ukusom vanilije uz primjesu jakog ukusa kože, tamne čokolade i oraha. Njegov ukus će Vam pružiti bogatstvo tanina i divne arome veoma starog konjaka sa notama tartufa i divnim harmoničnim taninima koji će Vam pružiti nevjerojatno iskustvo uživanja, nakon kojeg ćete zasigurno poželjeti još!

Cognac

Meukow Icone

Meukow Icone je posebno i jedinstven spoj kreiran 2012. godine kako bi proslavili 150. godišnjicu Meukow kuće. Posebno ćete cijeniti njegovu savršenu izbalansiranost između elegancije aroma i zaokruženosti okusa.

Kontaktirajte nas i saznajte više o proizvodima u ponudi: