(0)
  • Trenutno nemate proizvoda u korpi.
(0)
  • Trenutno nemate proizvoda u korpi.
(0)
  • Trenutno nemate proizvoda u korpi.

Shop

Masa  Muška svilena maska za lice
IMG_20201105_185017

Muška svilena maska za lice

23.00 KM

MARAMRA muške svilene maske za lice su troslojne. Sastoje se od vanjskog i unutarnjeg sloja od svilene tkanine i srednjeg sloja od čvrsto tkanog pamuka. Dakle, do nježne kože lica je svilena tkanina a za dodatnu zaštitu MARAMRA je dizajnirala i modele sa skrivenim unutarnjim „džepom“  za umetanje opcionalnog filtera.

Filteri nisu uključeni u cijenu.

Zaštitna maska je definitvno od 2020. godine novi “must have”, za neke i modni dodatak koje se uklapaju u biznis casual outfit ali uz outfit savremenih muškaraca koji nose odijelo.

Dimenzije muške maske su 24cm x 15 cm, dužina trakice iza uha iznosi 14 cm. Anatomski model, namjenjene za višekratnu upotrebu, perive. Svila se pere ručno na temperaturi do 30 stepeni, blagim tečnim deterdžentom ph neutralnim. Sušenje prirodno bez direktnog izlaganju suncu, ne koristiti sušilicu za rublje. Peglanje na blagoj temperaturi za delikatne tkanine.

Utvrđeno je da je svila jednako pouzdan materijal kao i pamuk za izradu maski ali za razliku od pamuka manje iritira kožu.

Nošenjem maski spriječava se širenje virusa ali prema riječima specijaliste dermatovenerologa  Hane Helppikangas zbog osjetljivosti kože sve je veći broj osoba sa iritativnim kontaktnim dermatitisom uzrokovan kontinuiranim nošenjem maski. Dok pričamo i dišemo pod maskom, naše lice se suočava sa velikom količinom toplog vazduha. Na ovaj način se stvara toplo okruženje koje je idealno da se bakterije na licu umnožavaju, a samim tim i remeti balans naše kože.

Specijalista dermatovenerolog Helppikangas preporučuje MARAMRA svilene maske za lice uz obaveznu i pravilnu njegu prilagođenu tipu kože. MARAMRA svilene maskice za lice su savršen izbor za boravak u tržnim centrima, kancelarijama, javnom prevozu, na putovanju ali naravno i za boravak na otvorenom prostoru.

Kategorija: ,

10 na stanju.

Opis artikla

Opis artikla

BH brend MARAMRA proizvodi unikatne, handmade svilene proizvode. Misija i vizija MARAMRA BH brenda je približiti se tržištu koje cijeni unikatnu, handmade, luksuznu robu. Koncept rada slijedi slow fashion pristup i promoviranje svijesti o društvenoj odgovornosti proizvodnjom ograničene količine unikatnih komada sa minimalnim štetnim utjecajem na okoliš. Svi MARAMRA proizvodi su dostupne u različitim bojama i dezenima svile u zavisnosti od raspoloživosti iste

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Brend

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Muška svilena maska za lice”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *