IONEX ionizatori zraka za prostorije crni AKCIJA

451,00 KM

Detaljan opis artikla

Jedna od najvažnijih karakteristika IONEX ionizatora zrak je ta što emitira negativne ione iz četkice od ugljičnih vlakana, čime je zagarantovana dugotrajna zdrava upotreba ionizatora zraka IONEX. Negativni ioni vežu se sa pozitivnim česticama u zraku – čak i manjim od 1 mikrometra, poput: prljavštine, prašine, formaldehida, virusa, bakterija,neugodnih mirisa, grinja, mrtvih čestica kože – i neutraliziraju ih. Oni padaju na pod zbog gravitacije i nakon ioniziranja više se ne mogu podići. Čak i najmanje, najopasnije nečistoće zraka veličine 0,01 mikrona – dim cigareta, pelud, PM čestice i aerosoli – uspješno se neutraliziraju. Oni su najveći rizik za zdravlje budući da se mehanizmi biološke zaštite ne nose učinkovito s takvim onečišćenjem. Negativni ioni također uklanjaju mirise, jer su oni samo submikronske čestice koje ulaze u nosnice i tada dolazi do njihove detekcije.

 

Svjetski zdravstveni instituti dokazali su da negativni ioni imaju vrlo pozitivne medicinske učinke na ljudsko tijelo, jer imaju dobar utjecaj na: živčani sistem – smanjuju učinke stresa na tijelo (snižavanjem razine serotonina 5-HT u krvi – snažan svestrani neurotski hormon koji uzrokuje umor i depresiju), disajni sistem – sprječavaju respiratorne bolesti, poput prehlade, astme i bronhitisa (snižavanjem razine histamina u krvi), štitnjaču, vitalnost i koncentracija, smanjenje boli povezane s migrenama, ozljedama, opekotinama, regulacija otkucaja srca i krvnog pritiska, snižavanje razine histamina u alergenima, vremenske neprilike kao što su glavobolje i pomažu u oslobađanju napetosti, stvarajući duševni san.

 

Životni vijek IONEX ionizatora zraka je više od deset godina. Četkicu od ugljika ne treba zamijeniti, ali treba je čistiti barem jednom mjesečno.