Barrister Russian Small Batch Gin

59,50 KM

Svijetli i nezaboravan okus Barrister Russian Gina sadrži note kamilice, cvijeta lipe, lokalnog origana i slatkog luka.

Detaljan opis artikla

Barrister Russian Small Batch Gin je jedinstven napitak, proizveden na bazi tradicionalnog ruskog bilja i začina. Počevši od 2016. godine laboratorija kompanije Ladoga Group testirala je različite varijacije i kombinacije ukusa i nota kako bi pronašla najautentičniju varijantu gin-a sa ruskom dušom. Svijetli i nezaboravan okus Barrister Russian Gina sadrži note kamilice, cvijeta lipe, lokalnog origana i slatkog luka.

Barrister Gin novi je proizvod koji je na tržište lansiran početkom 2017. godine. Kako bi se istaknuo okus i miris ljekovitog bilja u Barristerovoj formuli, aromatični se špirit prvo proizvode od svakog sastojka zasebno, a potom miješa  prema klasičnom engleskom receptu i to sa: bobicama borovice, svježom limunovom koricom, korijanderom, cimetom, kuminom, anisom i kardamom.

Naziv «Barrister», odnosi se na posebnu povlaštenu kategoriju britanskih pravnika. Posvećen je plemenitim tradicijama i engleskim manirima koji uveliko opisuju stil ovog džina. Barrister Dry Gin rađen je u vintage stilu, oslikavajući snobizam aristokratskog duha u svom pozitivnom smislu.