Ženska tamno plava svilena maska

23,00 KM

MARAMRA ženske svilene maske za lice su troslojne. Sastoje se od vanjskog i unutarnjeg sloja od svilene tkanine i srednjeg sloja od čvrsto tkanog pamuka. Dakle, do nježne kože lica je svilena tkanina a za dodatnu zaštitu MARAMRA je dizajnirala i modele sa skrivenim unutarnjim „džepom“ za umetanje opcionalnog filtera za dodatnu zaštitu. Filteri nisu uključeni u cijenu maske.

Utvrđeno je da je svila jednako pouzdan materijal kao i pamuk za izradu maski ali za razliku od pamuka manje iritira kožu.

Nošenjem maski spriječava se širenje virusa ali prema riječima specijaliste dermatovenerologa  Hane Helppikangas zbog osjetljivosti kože sve je veći broj osoba sa iritativnim kontaktnim dermatitisom uzrokovan kontinuiranim nošenjem maski. Dok pričamo i dišemo pod maskom, naše lice se suočava sa velikom količinom toplog vazduha. Na ovaj način se stvara toplo okruženje koje je idealno da se bakterije na licu umnožavaju, a samim tim i remeti balans naše kože.

Specijalista dermatovenerolog Helppikangas preporučuje MARAMRA svilene maske za lice uz obaveznu i pravilnu njegu prilagođenu tipu kože. MARAMRA svilene maskice za lice su savršen izbor za boravak u tržnim centrima, kancelarijama, javnom prevozu, na putovanju ali naravno i za boravak na otvorenom prostoru.

Detaljan opis artikla

BH brend MARAMRA proizvodi unikatne, handmade svilene proizvode. Misija i vizija MARAMRA BH brenda je približiti se tržištu koje cijeni unikatnu, handmade, luksuznu robu. Koncept rada slijedi slow fashion pristup i promoviranje svijesti o društvenoj odgovornosti proizvodnjom ograničene količine unikatnih komada sa minimalnim štetnim utjecajem na okoliš. Svi MARAMRA proizvodi su dostupne u različitim bojama i dezenima svile u zavisnosti od raspoloživosti iste.